Oportunități

Începând cu luna decembrie 2022, 3R Green Cluster beneficiază de sprijinul Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), fiind facilitat astfel accesul clusterului la servicii profesionale de consultanță, precum și la expertiză internațională, marcându-se astfel începutul unui parteneriat prosper.

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) a fost înfiinţată în 1991, după prăbuşirea comunismului în Europa, în scopul consolidării economiilor de piaţă şi democraţiilor în 38 de ţări din sud-estul Mediteranei, Europa Centrală și de Est, până în Asia Centrală.

Fiind un important partener în susținerea dezvoltării economice și a reformelor în România, de-a lungul anilor, BERD a acordat împrumuturi și investiții semnificative în diverse sectoare ale economiei românești, cum ar fi energie, infrastructură, sector financiar, industrii, comerț și turism.

În colaborarea dintre BERD și România s-au remarcat rezultate în ceea ce privește dezvoltarea sustenabilă a economiei, sprijinirea transformării și modernizării acesteia în conformitate cu standardele și practicile internaționale.